Kocaeli Üniversitesi

Üniversitemizden Haberler

Kocaeli Üniversitesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Dalında Yüksek Lisans Programı Açıldı
Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı açıldı. Sanayide var olan yetişmiş eleman açığını kapatmak amacıyla iş sağlığı ve güvenliği alanında gerekli bilgi ve beceriye sahip ve bu bilgi birikimini etkin biçimde kullanabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlayan program hakkında Kocaeli Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Hakan Pekey, mühendis, mimar ve teknik elemanların iş sağlığı ve güvenliği alanında uzman olabilmelerinin önünü açacak bu programın kurulması yönündeki gayretlerinin sonuç verdiğini kaydetti. Halen yürürlükte olan 4857 sayılı İş Kanunu tarafından belirlenen koşulları sağlayan işletmelerde iş güvenliği uzmanlarının istihdamı zorunlu kılınmakta ve bu uzmanların görev, yetki, sorumluluk ve eğitimleri, ilgili yönetmelikler tarafından düzenlenmektedir. Yönetmeliğe göre İş Sağlığı ve Güvenliği yüksek lisansı yapmış olan mühendis, mimar veya teknik elemanlarına doğrudan B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına girme hakkı verilmesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programını cazip hale getirmektedir. Dr. Pekey, ilgili Yüksek Lisans Programına mühendislik fakültelerinin tüm bölümleri; tıp fakülteleri; fen edebiyat fakültelerinin fizik ve kimya bölümleri; mimarlık bölümü; teknik eğitim fakültelerinden teknik öğretmen olarak mezun olanlar; teknoloji fakülteleri mezunları; dört yıllık lisans düzeyinde eğitim almış olup iş sağlığı güvenliği yönetim sistemi uygulanan iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği alanında en az 5 yıl görev alanlar; iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitim veren kamu eğitim kurumlarında en az 5 yıl çalışmış olanların başvurabileceğini söyledi. 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans programına öğrenci alınacak program ile ilgili sorularınızı isg@kocaeli.edu.tr adresine e-mail ile iletebilirsiniz.

EUAMagna ChartaBatı Karadeniz Üniversiteleri Birliği L. N. Gumilyov Avrasya Ulusal Üniversitesi