Sevgili Adaylar,

Üniversite yaşamı yalnızca bir eğitimi değil, aynı zamanda bir kültürü, kişisel gelişimi, paylaşımcılığı, üretkenliği ve dünyaya açılmayı kapsar. Kocaeli Üniversitesi eğitiminin yanı sıra öğrencilerine sunduğu imkanlar, sportif faaliyetler, etkinlikler ile Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri konumundadır.

Üniversitemiz, sanayi kenti Kocaeli ile kucaklaşmış, halkla iç içe, öğrencisi ile bütünleşmiş, akademinin kurumsal kimlik kazandığı önemli bir merkez konumundadır ve ortak akıl-duygu birliği üzerine inşa edilmiş bir kurumdur.

Bölgemizin ve ülkemizin en önemli sanayii merkezleriyle aynı coğrafyayı paylaşmakla beraber, doğayla iç içe Umuttepe Yerleşkesi başta olmak üzere 16 farklı yerleşkede hizmet vermektedir.

Türkiye’nin genç üniversitelerinden olan Kocaeli Üniversitesi yapmış olduğu atılımlarla ülkemizin saygın ve önde gelen üniversiteleri arasına girmeyi kısa bir süreç içerisinde başarmıştır. Bu başarının arkasındaki en önemli etken Ulusal ve Uluslararası alanda öncü ve saygın, engelsiz bir yaşamı, üretkenliği, diğer üniversiteler ve kurumlarla aktif iletişim ve işbirliği içerisinde olmayı destekleyen eğitime bakışımızdır. Bu bakış açısı üniversitemizce kendini yenileyerek büyümenin anahtarı olarak kabul edilmektedir.

Ülkemizin uluslararası standartlarda bilim ve sanat üretiminde öncü kurumlarından olan üniversitemiz; Türkiye sanayiinin önde gelen kurumları ile yaptığı işbirlikleri, teknolojiye yapmakta olduğu yatırımlar, yürütmekte olduğu TÜBİTAK projeleri, Teknopark’ı, sportif ve kültürel imkanları ile üniversite eğitiminin öncü markalarındandır. Bilim, sanat, kültür ve spora ev sahipliği yaptığımız üniversitemizin çatısı altında siz değerli aday öğrencilerimizi görmekten mutluluk duyarız.

Üniversitemiz; 18 Fakülte, 2 Yüksekokul, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü, 13 Araştırma ve Uygulama Merkezi, 28 Araştırma ve Uygulama Birimi, 21 Meslek Yüksekokulu, 91 Öğrenci kulübü ve topluluğu ile 81.372 öğrencisi ile 16 farklı yerleşkede öğretim hizmetlerini sürdürmektedir.