Rektörümüzden “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Aziz Milletimizin tarihinde, eşi benzeri görülmemiş bir hainliğin ürünü olan 15 Temmuz hain kalkışması, canımızdan kutsal saydığımız vatanımızı ele geçirmeye yönelik alçakça bir saldırıdır. Bu benzeri olmayan girişime karşı, Türk Milletinin bütün unsurları Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tek yürek ve tek bilek olarak, bütün varlığıyla devletimize, demokrasimize, bağımsızlığımıza ve istikbalimize sahip çıkmıştır.

Milletimizin feraseti; emperyalist güçlerin taşeronluğunu yaparak kendisini bölmek isteyen alçakları bir sel gibi boğmuştur. 15 Temmuz hain kalkışmasına karşı birlik ve beraberlik hisleriyle milli iradenin ve sivil gücün önemini, Türk’ün bağımsızlığına sevdasını, hainler karşısında derhal refleks gösteren yapısını tüm dünyaya gösteren milletimiz, kendisi üzerinde emelleri olanlara önemli bir ders vermiştir. Bu menfur saldırıya verilen tepki ve ortaya konulan kahramanlıkla milletimiz, demokrasi zaferi kazanmış ve her zamankinden daha güçlü olarak yoluna devam etmiştir.

Bu milletin bir ferdi ve devletimizin hizmetinde bir kurum olmaktan şeref duyan Kocaeli Üniversitesi, tüm mevcudiyeti, personeli ve birikimiyle bu gibi saldırıların her zaman karşısında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Üniversitemiz, FETÖ/PDY ve benzeri terör örgütlerine ve şer odaklarına karşı mücadelesini hukuk çerçevesinde sürdürmeye devam ederken, yeni yetişen genç dimağların bir daha bu tür örgütlerin ve illegal yapılanmaların hedefi olmaması için, ilmin, ahlakın ve vicdanın ışığında öğrenciler yetiştirerek ülkemize olan hizmetini sürdürecektir. Ülkemizin bu yolda en önemli kurumlarından olan üniversitemiz; kadim kültürümüzden aldığı güç ve tarihinden edindiği deneyimle; devletimizin bekasını, Aziz Milletimizin refah ve mutluluğunu her şeyden üstün görmektedir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle milletimize acı yaşatan hainleri şiddetle kınıyor, bu tip hain kalkışmaların bir daha asla yaşanmamasını temenni ediyor, bu uğurda üzerimize düşen her vazifeye hazır olduğumuzu temin ediyoruz. Vatanımızın istiklal ve istikbal mücadelesinde feda-i can eyleyerek şehitlik mertebesine erişen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor, milletini ve devletini canından aziz bilen gazilerimize acil şifalar diliyor, şükranlarımızı arz ediyoruz.

Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ
Kocaeli Üniversitesi Rektörü