Üniversitemizden Lisansüstü Eğitim Başvurularına Yönelik Açıklama

Son dönemde basında yer alan; Üniversitemiz lisansüstü eğitim başvurularında, Türk Öğrencilerden başvuru ücreti alınarak, yabancı öğrencilerden alınmadığına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Üniversitemiz lisansüstü sınavlarına 169 farklı ülkeden başvuru yapılmakta olup, yabancı öğrencilerin Türk Lirası bazında ödeme yapmaları ülke sayısının çokluğu nedeniyle teknik sorunlar ve aksaklık yarattığından tahsil edilememektedir. Senatomuz tarafından Başvuru ücreti sembolik 50 TL belirlenmiş olup, teknik nedenlerle yatıramayan adaylardan kayıt sırasında harç ücretine ilave kayıt ücreti tahsil edilmektedir.

Buna ek olarak yabancı uyruklu öğrencilerden, ilgili yönetmelikler çerçevesinde senatomuzca alınan karar uyarınca 3 katı kadar harç ücreti tahsil edilmektedir. Oldukça hassas olan böyle bir konuda yapılan haberlerde özen gösterilerek, yabancı düşmanlığına sebep olabilecek dezenformasyondan kaçınılması, sağduyulu davranılması gerektiğine inanmaktayız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

s