INCSOS VII Karabağ Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi

INCSOS VII Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, 2-3-4 Haziran 2022 tarihlerinde, Türk dünyası ortak kültüründe önemli bir yeri olan Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti Bakü’de düzenlenecektir.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Azerbaycan Cumhuriyeti Millî Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova’nın himayelerinde Karabağ’ın işgalden kurtarılması, Hocalı katliamı gibi konuları merkeze alarak  düzenlenecek olan INCSOS VII’in Düzenleme Kurulunda Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü bulunurken Bilim Kurulunda ise Prof. Dr. Işıl Altun yer alıyor.

INCSOS VII (Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi), akademik kaygıların ön planda olduğu ve bunlardan taviz verilmeden akademiye ve bilim insanlarının çalışmalarına, sempozyumda oluşacak etkileşimlerle üst düzeyde katkı sağlamayı amaçlayan bir kongredir. Bu amaç doğrultusunda önceki yıllarda da Türk kültür dünyasında önemli mihenk taşları olan Endülüs, Kudüs, Buhara, Romanya, Üsküp ve Ankara’da yüzlerce akademisyenin bir araya geldiği ve sosyal bilimler alanında çalışmalarını ortaya koyduğu kongreler düzenlenmiştir. Geniş bir yelpazedeki bilimsel konuları kapsayan uluslararası bir sempozyum düzenleyerek üniversiteler ve ülkeler arasındaki iş birliğini artırmak; Azerbaycan ve Türkiye akademisyenlerinin ürettikleri bilimsel çalışmaların yurt dışında temsilini sağlamak ve bu vesileyle bilime katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.

Sosyal bilimlerin bütün alanlarına açık olacak bu kongrede özel dosya olarak Karabağ seçilmiştir. Ayrıca Şuşa, Fuzuli gibi tarihi şehirlerin, Hocalı Katliamı gibi konuların özel dosyada incelenmesi planlanmaktadır. Sosyal Beşerî ve İdari Bilimler, Eğitim Bilimleri, Filoloji, Güzel Sanatlar, Sağlık ve Spor Bilimleri, Hukuk, İlahiyat ve sosyal bilimlerin diğer alanlarında bildiriler kabul edilecektir. Kongre kapsamında ayrıca poster sunumlara ve karma sergiye de yer verilecektir. Kongreye, ulusal ve uluslararası düzeyde akademisyenler, yöneticiler, bilim uzmanları, öğretmenler, sivil toplum temsilcileri ve öğrencilerin katılımına açıktır. Sempozyum bitiminde Karabağ bölgesine gezi düzenlenecek, bölge onlarca ülkeden gelen bilim insanlarının dikkatine sunulacaktır.

30 Mart 2022 tarihine kadar bildiri özetlerinin gönderilebileceği kongrede, kabul edilen bildiriler 10 Nisan 2022’de ilan edilecektir.

Detaylı bilgi için; http://www.incsos.net/index.php

s