Üniversitemizden Yeni Zelanda'daki Terör Saldırısına Yönelik Açıklama

Yeni Zelanda’da Müslümanlara yönelik olarak gerçekleştirilen terörist katliamı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Dünya’da hızla yükselen İslamofobik Faşist Terör, mübarek Cuma günü ibadetlerini gerçekleştirmekte olan masum Müslümanları hedef almış, 49 kişinin ölümüne çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olmuştur.

Dünyada gittikçe artan bir hızla, etnik farklılıklar ve inanç farklılıkları üzerinden körüklenen terör tüm dünya insanları tarafından lanetlenmesi gereken, hiçbir dinin kabul edemeyeceği bir insanlık suçudur. Kocaeli Üniversitesi olarak her zaman olduğu gibi terörün, onun hamiliğini üstlenen zihinlerin ve maşalık görevini üstlenen alçak teröristlerin karşısındayız. Tüm insani değerleri, evrensel etik ve ahlakı öğreterek, ilim ve bilimin ışığında bir toplum yetiştirmeyi amaçlayan kurumumuz, bu tür alçaklarla en etkin mücadele yolunun insanı merkeze alan bir eğitimden geçtiğine inanmaktadır. Bu yolda çabalarımızı eksiksizce sürdürmekle beraber, teröre ve teröristlere karşı taraf olmaya devam edeceğiz.

Yüzyıllar boyu mazlumların yanında olmuş Aziz Milletimiz; din, ırk, dil, etnik ayrım gözetmeksizin hoşgörünün ve adaletin timsali konumundadır. Bu anlayışın tüm dünyada egemen olacağına, benzeri alçak saldırıların asla başarılı olamayacağına yürekten inanıyoruz. Bununla beraber dünyada gittikçe artan İslam düşmanlığı ve dünya Müslümanlarına yönelik şiddet konusunda vakit kaybetmeden önlem alınması elzemdir.

Bugün Yeni Zelanda’da teröre kurban giderek ebediyete irtihal Müslüman kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve insanlık duygusu olan herkese sabırlar diliyoruz.