Kocaeli Üniversitesi, İstanbul’un ardından İzmir’de de Temel Arabuluculuk Eğitimi verecek

Arabuluculuk eğitimleri vermeye başlayan Kocaeli Üniversitesi, İstanbul’un ardından İzmir’de de ‘Temel Arabuluculuk Eğitimleri’ vermeye hazırlanıyor.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından yapılan incelemeler neticesinde Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin arabuluculuk eğitimleri verebilecek donanıma sahip olduğu tespit edilmiş ve bu kapsamda eğitimler için onay verilmişti. Üç yıl süre ile verilecek Arabuluculuk eğitimleri geçtiğimiz aylarda başlamıştı.

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile KOÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda verilen arabuluculuk eğitimleri, artık sadece üniversitemiz ve ilimizde değil, farklı illerde de verilmeye başlandı. İlk olarak İstanbul’da verilen eğitimlerin ardından şimdi de İzmir’de eğitimler verilmeye başlanacak. İzmir’deki eğitimler 20 Ocak ile 11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Arabuluculuk Eğitimleri; Arabuluculuk faaliyetlerini yürütmek için gerekli olan iletişim becerileri, müzakere teknikleri ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri, davranış bilimleri alanlarındaki temel bilgilerin teorik ve pratik olarak sunulan, arabuluculuk görevinin yerine getirilmesi için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazanımını amaçlayan eğitimlerdir. Yüz yüze yapılacak olan Temel Arabuluculuk Eğitiminde; asgari altmış sekiz saati teorik ve on altı saati uygulamalı olmak üzere toplam 84 saat temel arabuluculuk eğitimi verilecek.

Eğitim kapsamında; Çatışma Teorisi, Arabuluculuk Nedir?, Arabuluculuk Sürecinin Temel İlkeleri, Arabulucu Kimdir?, Arabuluculuğun Aşamalarının Gözden Geçirilmesi, Arabuluculuğun Aşamaları: Hazırlık Aşaması (1), Arabuluculuğun Aşamaları: Başlangıç Aşaması (2), Arabuluculuğun Aşamaları: İnceleme Aşaması (3), Arabuluculuğun Aşamaları: Müzakere Aşaması (4), Arabuluculuğun Aşamaları: Sonuç/ Anlaşma Aşaması (5), Uygulama Eğitimi, Arabuluculuk Mevzuatı ve Arabuluculukta Etik başlıklı dersler yer alıyor.

Sınırlı kontenjana sahip olan eğitimler hakkında detaylı bilgi ve başvuru için; koukagem.kocaeli.edu.tr/arabuluculuk.php , sertifikaliegitimler.kocaeli.edu.tr adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

s