Çünkü, Bu Olanlar Nasıl Olsa Bir Rüyaydı…

Yayın yönetmenliğini ve kurgusunu Prof. Dr. Emin Sami Arısoy'un yaptığı "Çünkü, Bu Olanlar Nasıl Olsa Bir Rüyaydı…" kitabı Kocaeli Üniversitesi tarafından, 17 Ağustos'ta yitirilenlerin anısına hazırlanıp, ilk kez 2001 yılında basılmıştır.

Kocaeli Üniversitesi Bodrum-Kos Depremi Tsunami Simulasyon ve Arazi Gözlemi Çalışmalarına Katıldı

21 Temmuz 2017 günü Türkiye saati ile 01.31 de Gökova Körfezi'nde Mw: 6.6 büyüklüğünde depremin ardından tsunaminin izlerini belirlemek ve hasar tespiti yapmak amacı ile Üniversitemiz, Jeofizik Mühendisliği Bölümünden Doç.Dr. Ergin Ulutaş arazi gözlem çalışmalarına katıldı.

Uludağ Milli Parkı, Bursa ve Çevresinde Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhlis Özkan'ın yürütücüsü olduğu, TÜBİTAK tarafından desteklenen "Uludağ Milli Parkı, Bursa ve Çevresinde Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi VI" projesiyle, Türkiye'nin pek çok yöresinden gelen eğitimcilere, Ekolojik Temelli Doğa eğitiminin nasıl verileceği ve doğaya duyarlı öğrenciler nasıl yetiştirileceğinin öğretilmesi hedeflendi.

Üniversite Tercihinde Sıkışan Aday Öğrenciler Ne Yapmalı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem YILDIZ GÜNDOĞDU, LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından, aday öğrencilerin kendileri için doğru tercihte bulunmaları için izlemeleri gereken yol ve ailelerin bu konuda neler yapması gerektiği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Üniversite Hastaneleri Toplantısı Yapıldı

Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Toplantısı, 17 Temmuz günü, Rektörlüğümüzde gerçekleştirildi.

15 Temmuz Darbe Girişiminin Ulusal ve UluslararasıDüzeyde Etki ve Yansıması Paneli Yapıldı

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin (18.07.2017) düzenlediği 15 Temmuz Darbe Girişiminin Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Etki ve Yansıması Paneli konferans salonunda gerçekleşti.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'ne Uluslararası Ödüller

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Londra'da katıldığı Uluslararası Tasarım Festivali'nden ödülle döndü.

Vali Aksoy, Rektörümüzü Ziyaret Etti

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'ye iade-i ziyarette bulundu. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Çakır ve Prof. Dr. Ercüment Çiftçi'nin de hazır bulunduğu ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, Vali Aksoy'u üniversitemiz ile ilgili bilgilendirdi.

Kocaeli Üniversitesi Senatosu 15 Temmuz Duyurusu

Kocaeli Üniversitesi Senatosu, hain 15 Temmuz kalkışmasının yıldönümünde özel bir oturumla toplandı. Senato toplantısında alınan kararlar, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü tarafından açıklandı.

KOSGEB'den Üniversitemize Ziyaret

İstanbul KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı) Müdürlüğü'ne atanan Atacan Yücelen, veda ziyaretleri kapsamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır'ı ziyaret etti. Ziyarette Kocaeli KOSGEB İl Müdürlüğü'ne atanan İbrahim Ustaömer de hazır bulundu.

Gazanfer Bilge MYO Öğrencilerinden Önemli Projeler

Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge Meslek Yüksekokulu öğrencileri, çeşitli projelere imza attı.

Körfez Belediyesi'nden, Rektörümüze Ziyaret

Körfez Belediyesi Başkan Yardımcısı Faruk Denli, Rektörümüze nezaket ziyaretinde bulundu.

Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO'ya Yeni Laboratuvar

Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu'nda dün (06.07.2017) Bakımcı Uzmanlık Programı Eğitim ve Uygulama Laboratuvarı açılışı gerçekleştirildi.

Doktora ve Sanatta Yeterlilik Diploma Töreni

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde bugün (05.07.2017) "Doktora ve Sanatta Yeterlilik Diploma Töreni" gerçekleştirildi.

Rektörümüz, Vali Aksoy'u Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Son Valiler Kararnamesi ile ilimize atanan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

22'inci Kök Hücre Kursu Başladı

Kocaeli Üniversitesi Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÖGEM) tarafından 22'incisi düzenlenen "Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Kursu: Temel Teknikler ve Moleküler Biyoloji Uygulamaları" bugün (03.07.2017) başladı.

Rektörümüz, Tıp Fakültesi Akademik Kurulu'na Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı'na katıldı. Tıp Fakültesi konferans salonunda bugün (29.06.2017) gerçekleştirilen toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan ile akademisyenler hazır bulundu.

Kocaeli Üniversitesi'nin Başarıları Spor Branşlarında da Sürdü

Kocaeli Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından yıl içinde düzenlenen müsabakalarda, başarılarına yenilerini eklemeyi sürdürdü.

İlyas Şeker, Rektörümüzü Ziyaret Etti

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Rektörümüzü ziyaret etti.