Karaosmanoğlu, Rektörümüzü Ziyaret Etti

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'ye veda ziyaretinde bulundu.

Üniversitemizde İnsan Kaynakları Zirvesi Düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda dün (20.03.2019) Liderlik Kulübü tarafından "İnsan Kaynakları Zirvesi" düzenlendi.

KOÜ’de, İlaçta Yerlileşme Konuşuldu

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Toplantı Salonu’nda dün (20.03.2019) Teknoloji Transfer Ofisi tarafından ilaç sektörüne yönelik Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) toplantısı düzenlendi.

Geleceğin Tehlikesi: Küresel Isınma

Küresel ısınmayı en açık şekilde, “Başlıca atmosfere salınan gazların neden olduğu düşünülen sera etkisinin sonucunda, Dünya üzerinde yıl boyunca kara, deniz ve havada ölçülen ortalama sıcaklıklarda görülen artışa verilen isim” olarak tanımlamak mümkündür.

KOÜ’de Yeni Nesil Reklamcılık Konuşuldu

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde dün (19.03.2019) Kocaeli Üniversitesi Reklam Ajansı tarafından “Yeni Nesil Reklamcılık” isimli bir etkinlik düzenlendi. Mullenlowe Şirketi Metin Yazarı Mustafa Can Demir’in konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe, çok sayıda öğrenci katıldı.

Kayak Sporunda Kocaeli Üniversitesi ve Kartepe Belediyesi İşbirliği

İlimizde yürütülen kış spor okulları kapsamında düzenlenen ‘Kayak Okulu Programı’nda Kocaeli Üniversitesi ile Kartepe Belediyesi’nin işbirliği devam ediyor.

KOÜ GSF’den İtalya’da Sergi

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü akademisyen yaptıkları eserleri İtalya’da sergiledi.

Tekno Okul Projesinin İlk Konukları Üniversitemizi Ziyaret Etti

Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş. ve Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ortaklığında yürütülen ‘Tekno Okul’ projesi, ilk konuklarını ağırladı.

KOÜ’de Öğretmen Olmak Konuşuldu

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Servettin Bilir Konferans Salonu'nda Öğretmen Okulları’nın Kuruluşunun 171. yıldönümü kapsamında “Öğretmen Olmak” konulu bir panel düzenlendi.

KOÜ ile İMES OSB Arasında Ar-Ge Protokolü

Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş ile Kocaeli - Gebze VI (İMES) Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arasında "Ar-Ge İşbirliği" Protokolü imzalandı.

KOÜ’de Türkü Şöleni

Kocaeli Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından Umuttepe Yerleşkesi Sosyal Tesisler’de ‘Türkü Gecesi’ düzenlendi.

4 Bin Yıldır Konuşulan Sayı: ‘Pi’

Pi sayısı, irrasyonel matematik sabitidir ve her yıl 14 Mart'ta Pi Günü olarak kutlanmaktadır. Nedeni ise Amerikan tarih formatında bu günün 3/14 olarak yazılmasıdır.

KÜSİ Komisyon Üyeleri Vali Aksoy’u Ziyaret Etti

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Komisyon üyeleri, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaret ederek KÜSİ faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulundular.

Türk Halkının Sesi: Mehmet Akif

Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda dün (13.03.2019) “Mehmet Akif: Halkın Sesi” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Türkiye’de ve Dünyada Animasyon

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden Öğr. Gör. İ. Tahir Erdal koordinatörlüğünde, öğrencilerimiz ve sektör temsilcileri arasında doğrudan iletişim ve paylaşımın hedeflendiği etkinliklerin ilki, 11 Mart’ta gerçekleştirildi.

Kimya Sektörü Bu Panelde Buluştu

Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Kocaeli Sanayi Odası ortaklığında “Kocaeli Kimya Sektörü Ar-Ge Yenilikçilik ve İşbirliği Paneli” düzenlendi.

Kocaeli Üniversitesi'nde Grafik Tasarım Dayanışması

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin yapımına devam edilen yeni poliklinik binasında kullanılmak üzere infografik tasarımlarını Grafik Tasarım Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri ile birlikte oluşturdular.

KOÜ’de Reklamcılık ve Ajans Yönetimleri Anlatıldı

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Reklamcılık ve Ajans yönetimlerine yönelik bir seminer verildi. Seminere konuşmacı olarak Medya Baba Dijital Reklam Ajansı Kurucuları Ammar Yıldırım ve Teoman Demirtaş katıldı.

KOÜ’lü Öğrencilerden Geleneksel Türk Sanatları Sergisi

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Tezhip, Ebru, Minyatür alanında eğitim alan öğrencilerin yapmış olduğu çalışmalardan oluşan öğrenci sergisi açıldı.

Üniversitemizde Tıp Bayramı Töreni Yapıldı

Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli Tabipler Odası'nın '14 Mart Tıp Bayramı' kapsamında düzenledikleri etkinlikler çerçevesinde bugün (14.03.2019) mesleğinde 50.,40. ve 25. yılını dolduran hekimlere plaket töreni yapıldı.

Vali Aksoy, Semahat Aracı Onkoloji ve Palyatif Bakım Merkezi'ni Ziyaret Etti

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'nde kısa zaman önce hizmete başlayan ve resmi açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek olan Semahat Aracı Onkoloji ve Palyatif Bakım Merkezi'ni Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İşinsanı Vefa İbrahim Aracı ve kız kardeşi Zümran Aracı, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan ve Başhekim Prof. Dr. Zafer Cantürk ziyaret etti.

KOÜ’de Kanun Resitali

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü etkinlikleri kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serkan Halili "Geçki ve Makamsal Analiz" konulu resital ve söyleşi gerçekleştirdi.

KOÜ Doğu Marmara Tarım Fuarı’na Katıldı

Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Meslek Yüksekokulu, Doğu Marmara 2. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ve Doğu Marmara 2. Sera, Bahçe ve Süs Bitkileri Fuarı’nda stand açtı.

14 Şarkıyla Tıp Bayramı Konseri

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda 14 Mart Tıp Bayramı Haftası kapsamında KOÜ Tıp Fakültesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından konser verildi.