Rektörümüzden Üniversiteli Pazarı’na Ziyaret

Kocaeli Üniversitesi ile İzmit Belediyesi işbirliğinde yapılan ‘Üniversiteli Pazarı’ gençlere yeni bir yaşam alanı kazandırmayı amaçlıyor. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan bu pazarda çok sayıda öğrenci tek çatı altında buluşarak kendilerine ait ürünlerin satışını yapabilecek.

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, bugün (03.11.2017) Kocaeli Üniversitesi ile İzmit Belediyesi ortaklığında yapılan Üniversiteli Pazarı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük ve Genel Sekreter Dr. Fatih Akbulut'un da eşlik ettiği ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, KOÜ Vakfı Genel Sekreteri Cihan Emre Tomruk'tan 'Üniversiteli Pazarı' ile ilgili bilgi aldı. Farklı kültürlerden çok sayıda öğrencinin bu pazarda bir araya geleceğini, kendilerine ait ürünlerin satışını yapabileceklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Kocaeli Üniversitesi tescilli ürünlerin yer alacağı KOÜ Store da öğrencilerimize en iyi hizmeti vermek için burada yer alacak. Üniversiteli Pazarı’nın içinde yer alan KOÜ Store'dan elde edilen gelirler Kocaeli Üniversitesi Vakfı'na aktarılacak ve vakfımız aracılığıyla ihtiyacı olan öğrencilere burs sağlanacak” dedi.

‘Üniversiteli Pazarı’ Nedir?

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesinde yapılan Üniversiteli Pazarı, açık ve kapalı olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor. Yaklaşık bin 39 metrekare kullanım alanına sahip pazarda, KOÜ Store, Kitap satış yeri, fotokopi merkezi, ortak kullanım alanları, İzmit Belediyesi'ne ait Genç-İz ofisi, satış yerleri, fuaye ve sergi salonunun yanı sıra, öğrenci kulüp ve etkinlik tanıtımlarının yapılabileceği açık alan yer yer alıyor. Toplamda 1 milyon liraya mal olan Üniversiteli Pazarı’nın önümüzdeki günlerde resmi açılışının yapılması planlanıyor.