14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Türkiye’nin en büyük üniversiteleri arasında yer alan üniversitemiz, Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde, geleceğin hekimlerini ve sağlık çalışanlarını en yüksek eğitim standartları ile yetiştirmektedir. Yılda 700 bin hasta, 35 bin ameliyat rakamlarına ulaşan hastanemiz; ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin gözbebeği olarak tıptaki en modern uygulamaları gerçekleştirebilir konuma gelmiştir. Bu özverili ve başarılı koşullarda çalışan Kocaeli Üniversitesi’nin değerli öğretim üyesi hekimleri ve sağlık çalışanları başta olmak üzere, tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını en kalbi duygularla kutluyorum

Karşılıksız hizmet ve fedakarlık isteyen bu kutsal mesleği gerçekleştiren hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız her kültürde ve toplumda değer verilen müstesna bir görevi yerine getirmektedir. “Önce İnsan” düşüncesiyle yola çıkan ve Şeyh Edebali’nin “insanı yaşat ki, devlet yaşasın” düsturu ile hareket eden Türk hekimleri, aziz milletimizin sağlıklı koşullarda yaşamını sürdürebilmesi, en kaliteli hizmeti alması adına elinden gelen bütün gayreti göstermektedir.

Kadim geleneğimizdeki insan sevgisi ve yaşama duyulan saygıdan ilham alan bizler, Aziz milletimizin her koşulda sağlık hizmetine ulaşabilmesi amacıyla canla başla göstermiş olduğumuz mücadeleye geçmişte olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla devam etmekteyiz. Bu düşüncelerle, toplum sağlığının korunmasında fedakarca hizmet veren değerli hekimlerimizin ve sağlık hizmetlerini halka ulaştırmada büyük bir özveri ile görev alan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, görev başında şehitlik mertebesine erişen kahraman hekimlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ
Kocaeli Üniversitesi Rektörü