Rektörümüzden Ramazan Bayramı Mesajı

Merhamet ve bereketle anılan, bin aydan hayırlı Ramazan-ı Şerif’in sonunda hasretle beklenen bayrama kavuştuk. Başta Kocaeli Üniversitesi ailesi olmak üzere, tüm kentimizin, Aziz Milletimizin ve bütün dünya Müslümanlarının Ramazan Bayramını en kalbi hislerimle kutluyor, bu mübarek günlerin tüm insanlığın beraberliğine ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Mübarek Ramazan Bayramını karşılarken, İslam coğrafyasında sürmekte olan savaşların ve sıkıntıların son bulmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle üniversitemizin; Halep’te, Arakan’da yaşanan zulme bir parça merhem olabilmek için başlatmış olduğu kampanyalara yoğun katılım gösteren tüm personelimize teşekkürü bir borç bilirim.

Kadim geleneğimizden aldığımız mirasla, hayır işlemeyi, mazlumlara faydalı olmayı mübarek günlerin bir parçası haline getiren Aziz Milletimizin, bugün de aynı idrak ile davranarak kenetlendiğini görmek mutlulukların en büyüğüdür. Kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin pekiştiricisi olan bu günlerde; tüm küskünlüklerin, kırgınlıkların bitirilmesi, yek vücut olunması, hem yüce dinimizin, hem de bayram ruhunun gereğidir. Bayram vesilesiyle tüm huzursuzluk, küskünlük ve kırgınlıkların sona ermesi en büyük arzumuzdur.

Afrin’de, sınırda ve ülkemizin her yerinde görev yapan güvenlik görevlilerimizin bayramını şahsım ve üniversitem adına tebrik ediyor, çocukların, mazlumların ve düşkünlerin sevindirilerek, bayramın huzur içinde geçirilmesini diliyor, bir kez daha ülkemizin, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Aleminin ramazan bayramını en kalbi duygularla kutluyor, bayram bereketinin ruhumuza yansımasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Saygılarımla
Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ