Leyla’dan Sonra Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyor

Radyo K.İ.’nin haber aktüel programı Güne Bakış’ta “Leyla’dan Sonra” projesi hakkında konuşuldu. Helin Kaya ve Çağdaş Dandan’ın sunduğu Güne Bakış programına bugün Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve “Leyladan Sonra” projesi sorumluları Fatma İspir ve Arzu Karasu konuk oldu.

Leyladan Sonra projesinin içeriğinden ve nasıl yapıldığından söz ederek konuşmasına başlayan Fatma İspir “Proje kapsamında kronik hastalık tanısı konulmuş hastaların birer dilekleri gerçekleştiriliyor ve projede gönüllülük esasıyla çalışılıyor” dedi. Leyla’dan Sonra projesinin hikayesini anlatarak konuşmasına devam eden İspir, “Proje ilk olarak, Çapa Tıp Fakültesi’ndeki Leyla adlı bir hastanın kırmızı bisiklet hayali olduğunu öğrenmemizle başladı” şeklinde konuştu.

Leyladan Sonra projesi kapsamında çocuklar için yapılan çalışmaların onları nasıl etkilediği hakkında da bilgi veren Arzu Karasu “Tıp Fakültesi öğrencileri öğle saatlerinde hastaları ziyaret edip onların istedikleri hediyeleri öğreniyor. Böylece aralarında bir gönül bağı da oluşuyor” ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında proje içerisinde ve sonunda çocuklardan nasıl geri dönüş aldıklarına da değinen Karasu, gönüllülerin çocuklarla oyunlar oynadıklarını, hayallerini öğrendiklerini ve geri geldiklerinde çocukların çok mutlu olduklarını kaydetti.

Leyladan Sonra projesinde yer alan üniversiteler ve Kocaeli Üniversitesi’nin projedeki yeri hakkında da bilgi veren Arzu Karasu “Bu proje Çapa Tıp Fakültesi’nde 2014 yılında başladı. Ardından projeye Çukurova, Erciyes, Akdeniz ve Kocaeli Üniversitesi katıldı. Şuanda 26 aktif fakülteden bin üzerinde öğrenci gönüllü olarak çalışıyor. Toplam 116 çocuk ziyaret edildi ve 96 çocuğa hediyesi ulaştı. 19 tanesi de hediyelerinin gelmesini bekliyor” dedi. Proje için Kocaeli Üniversitesi’nde gönüllü olarak çalışan öğrencileri ve üniversitenin projeye yaptığı katkıları anlatan Fatma İspir “ Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan 25 kişilik sabit bir ekibimiz var. Çalışmalarımızı iş bölümü halinde yapıyoruz ve Tıp Fakültesi öğretim görevlileri de bizlere destek oluyor” şeklinde konuştu.

Leyladan Sonra projesine katkıda bulunmak isteyenlerin neler yapması gerektiği hakkında da konuşan Arzu Karasu, yapılan ziyaretlere sadece tıp fakültesi öğrencilerinin katılabildiğini çünkü hastaların sağlığı açısından dikkatli olunması gerektiğinden izinlerin bu doğrultuda verildiğini fakat diğer fakültelerden de isteyen öğrencilerin projeye destek olmak için başvuru yapabileceklerini kaydetti. Karasu, projeye katılmak isteyenlerin www.leyladansonra.com adresinden ve sosyal medya hesaplarından hastalara ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve “Leyladan Sonra” projesi sorumluları Fatma İspir ve Arzu Karasu, konuşmalarında son olarak hastaların kan ihtiyacından bahsederek gönüllülerin projenin sitesine girdiklerinde Bir Damla Umut bölümünden kan gruplarını yazabileceklerini, ihtiyaç durumunda da olanlara ulaşılabileceğini ifade ettiler.

Haber: Kübra Akçelik (Radyo K.İ.)
Fotoğraf: İlknur Çırak (Radyo K.İ.)