Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri (KOİF’17)

Bilindiği üzere işsizlik, Ülkemizin en öncelikli sorunudur. Bu sorunla mücadelede tüm kurum ve kuruluşlar işbirliği içerisinde hareket etmeli ve sosyal diyalog geliştirme çalışmaları gerçekleştirmelidir. Bu doğrultuda ülkemizde hayata geçen ‘İSTİHDAMDA MİLLİ SEFERBERLİK’ programına da destek vermek amacıyla Kocaeli Valiliğimiz Koordinatörlüğünde Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Ticaret Odası işbirliği yaparak bölgemizdeki en büyük İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günlerini gerçekleştirmeyi hedeflemiştir.

Bu fuarla,

• İşverenlerin işgücü ihtiyaçlarını karşılamak

• İş arayanların iş ihtiyaçlarını karşılamak,

• Üniversite öğrencilerimize işgücü piyasası ile ilgili bilgiler aktarmak,

• Öğrencilerimizi çalışma hayatına hazırlanmaları sağlamak,

• Öğrencilerimizi çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi edinebilecekleri bir ortam hazırlamak,

• Öğrencilerimize rehberlik etmek,

• Öğrencilerimize staj, gönüllü çalışma, kısa süreli çalışma ve mezuniyet sonrası istihdam imkânları hakkında bilgilendirme yapmak,

Öncelikli hedeflerimiz arasındadır

Üniversite öğrencilerinin yanı sıra ülkemizdeki üniversite mezunlarının ve mesleki eğitim almış nitelikli işgücünün de fuara katılımıyla; endüstri kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün karşılanması da hedeflenmektedir.

Yine bu fuar ile firmaların ve İnsan Kaynakları yöneticilerin kaynaşması sağlanarak, firmalar arası işbirliğine katkı sağlanması, bölgemizdeki kuruluşların kısa ve orta vadede verimli nitelikli işgücü kayağı ihtiyaçlarının karşılanması ve planlamasına yardımcı olarak üniversite ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

6 – 7 – 8 Nisan 2017 tarihlerinde Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleştirmek üzere çalışmalarına devam etmektedir. Bu fuarda Ülkemizin ve Bölgemizin en büyük kuruluşlarını aramızda görmekten onur duyarız.

www.koif17.com