Rektörümüzden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz şanlı Kurtuluş Savaşı mücadelemizi zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş yıldönümüdür.

Kocaeli Üniversitesi olarak aziz milletimizin üstün fedakarlıkları, gazilerimizin kahramanlıkları ve şehitlerimizin aziz hatıraları üzerinde yükselen Cumhuriyetimizin değerini özümsüyor, korumak ve yüceltmek için gereken çabayı sürdürmeyi görev biliyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz” vecziyle işaret ettiği doğrultuda Cumhuriyetine sahip çıkan, donanımlı nesiller yetiştirmek en büyük amacımızdır.

Ülkemizin kuruluşunun ve aziz milletimizin en büyük zaferinin nişanesi olan Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazilerimizi hürmet, şehitlerimizi rahmet ile anıyoruz.

Başta Kocaeli Halkı olmak üzere tüm milletimizin ve dünyanın dört köşesinde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Cumhuriyet Bayramı’nı, şahsım ve üniversitemiz adına kutlarım.

Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ
Kocaeli Üniversitesi Rektörü