Sahne Sanatlarında ‘Yağmur Sıkıntısı’ Prömiyeri

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü 4. sınıf öğrencileri “Yağmur Sıkıntısı” oyunuyla mezuniyet oyunlarının prömiyerini yaptı.

Oktay Rifat’ın yazdığı “Yağmur Sıkıntısı” oyunu, Prof. Dr. Sema Göktaş rejisiyle, Atölye Sahnesinde gösterimi yapıldı. 12 Aralık’ta Sahne Sanatları Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından sahnelenen oyunu Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Fatih Sevdi, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler izledi.

Oyun, İzleyicilerden Büyük Beğeni Topladı

Oktay Rifat’in ilk olarak 1969-70 tiyatro sezonunda sergilenen, hayata bakış açıları farklı olan bir karı kocanın huzursuz ilişkilerini anlattığı oyun farklı bir yorumla ele alındı. Üç aylık yoğun bir prova sürecinin ardından sahnelenen yapımda, Yönetmen Yardımcılığını Göksel Akdoğan, dramaturgisini Ahmet Buğra Erdem, Özlem Buzcu, Fatih Gümüşgöz, dekor ve kostüm tasarımını, Hilal Senem Gelgi, Büşra Sönmez, Gökçe Şener, Orkun Ataoğlu ve Ahmet Hacıoğlu gerçekleştirirken, ışık kumandada Kaan Aloğlu görev aldı.

4. Sınıf öğrencileri, Alicem Türkoğlu, Büşra Yılmaz, Gizem Katmer, Gizem Hatun Karakurt, Pelin Eslek ve 2. Sınıf öğrencisi Onur Ballı’nın rol aldığı oyun beğeniyle izlendi. Sahne Sanatları Bölümünde, 2017-18 ders yılının ilk yapımı olarak hazırlanan Yağmur Sıkıntısı, prömiyerin ardından 13-14-20Aralık 2017’de Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü, Atölye sahnesinde seyircisiyle buluştu.

Dünden Bugüne Sahnelenen Oyunlar

2008’den bu yana; Sahne Uygulaması dersleri kapsamında toplam 21 uzun oyun, 1 kısa film hazırlayan bölüm, ayrıca her yıl 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında, Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı öğrencilerinin yazdığı kısa oyunları okuma tiyatrosu ve kısa sahne oyunu olarak seyirciyle buluşturmaya özen gösteriyor. Sahne Sanatları Bölümünde bugüne kadar toplam birçok okuma tiyatrosu, kısa oyun ve 3 çocuk oyunu sahnelendi. Sahnelenen uzun oyunların yıllara göre dağılımı ise şöyle:

2008
Biraz Gelir misiniz / Yazan: Aziz Nesin; Yöneten: Sema Göktaş

2009
Martı / Yazan: Anton Çehov; Yöneten: David Nikoladze Siyahlar Beyazlar Griler / Yöneten: Rusudan Savaneli

2010
Asiye Nasıl Kurtulur / Yazan: Vasıf Öngören; Yöneten: Veysel Sami Berikan Yerin Altında / Yazan: Sema Göktaş; Yöneten: David Nikoladze Bir Yaz Gecesi Rüyası / Yazan: William Shakespeare; Yöneten: Rusudan Savaneli
(Ayrıca bu yıl ilk kez bir çocuk oyunu sahnelendi: Pamuk Prenses: Uyarlayan: Sema Göktaş; Yöneten: Belgi Saygı)

2011
Bunu mu Demek İstediniz? / Yazan: Dramatik Yazarlık 3. Sınıf Öğrencileri; Yöneten: Belgi Saygı

Hokus Yokuz / Yazan: Woody Allen; Yöneten: David Nikoladze Kaderin Cilvesi / Yazan: Dario Fo; Yöneten: Rusudan Savaneli 2012 Silvanlı Kadınlar / Yazan: İsmail Kaygusuz; Yöneten: Sinan Taşkan Titanik Orkestrası / Yazan: Hristo Boytçev; Yöneten: Rusudan Savaneli 2013 Hepsi Oğullarımdı / Yazan: Arthur Miller; Yöneten: Metin Boran Zaman ve Conway Ailesi / Yazan: John Boynton Priestley; Yöneten: David Nikoladze Bir Delinin Hatıra Defteri / Yazan: Nikolay Gogol; Yöneten: Rusudan Savaneli 2014 Sıradan Bir Hikâye / Yazan: Mariya Lado; Yöneten: David Nikoladze Karlar Kraliçesi / Yazan: Sevgi Karaca; Yöneten: Belgi Saygı (Bölümün 2. Çocuk Oyunu) Blaise / Yazan: Claude Magnier; Yöneten: David Nikoladze