Harita Mühendisliği Teknik Gezi Düzenledi

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü ve Harita Mühendisliği Kulübü, 07 Aralık’ta İTÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü’ne teknik gezi düzenledi.

Kocaeli Üniversitesi Harita Mühendisliği Kulübü öğrencileri, İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü ile Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Merkezi’ne (UHUZAM) teknik gezi düzenledi. Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Erener ve Doç. Dr. Taner Üstüntaş’ın da yer aldığı teknik gezide İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Himmet Karaman bölüm laboratuvarlarının tanıtımını yaparken, Prof. Dr. Necla Uluğtekin mesleki bilgi birikimlerini paylaştı. Gezi kapsamında UHUZAM’da uydular hakkında öğrenciler bilgilendirilirken, uydu görüntülerinin ne gibi faaliyetlerde kullanıldığı ile ilgili sunumlar yapıldı.