Rektörümüzden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Türk Milleti’nin esareti kabul etmeyip, hürriyetinden vazgeçmeyerek, bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığının başlangıç noktası olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlarım. Aziz milletimizin her yaştan kahramanlarıyla yazmış olduğu bu büyük destanın başlangıç noktasının 98. Yılında, her zaman olduğu gibi Milli Mücadele ruhunu tüm benliğimizle hissediyor ve yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan ve vatanını canından üstün tutan kahraman Türk Milleti’nin çabalarıyla başarıya ulaşan Milli Mücadele ruhunun bayrak yarışı bizzat Atatürk tarafından gençlere emanet edilmiştir. Bu büyük gün de, bu emanetin bir nişanesi olarak “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kabul edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün gelmiş olduğu noktada vatanına bağlı ve milleti için çalışan gençler yetiştirmeyi hedefleyen Kocaeli Üniversitesi olarak, ecdadın emanetinin bekçisi olduğumuzu bildirerek, ülkemizi daha parlak yarınlara taşıyacak olan gençlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. 19 Mayıs 1919 günü yanan Milli Mücadele meşalesine vatanın her köşesinden kopup gelerek destek veren şehitlerimizi ve gazilerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere minnet ve şükranla anıyoruz.

Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ
Kocaeli Üniversitesi Rektörü