Rektörümüzden 10 Kasım Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 79. Yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderlik ettiği aziz milletimiz, 1919 yılında İstiklal Mücadelesini başlatarak, elde ettiği eşsiz zaferlerle bugün en büyük mirasımız olan Cumhuriyeti kurmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizi ortak bir şuur etrafında birleştirerek; bağımsızlığından ödün vermeyen, zulme ve zalime boyun eğmeyen karakterini ortaya çıkartan, kurmuş olduğu Cumhuriyetle tüm dünyanın takdirini ve saygısını kazanan kahraman bir asker, mümtaz bir devlet adamıdır. Böylesine büyük gayretlere ve mücadeleye adanmış bir ömrün ardından aramızdan ayrılan Gazi, bizlere en büyük mirası olan Cumhuriyeti emanet olarak bırakmıştır.

Kocaeli Üniversitesi olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirası konumundaki Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençleri yetiştirmekten, büyük bir gurur ve kıvanç duyuyoruz. Gençlerimizi yetiştirirken aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu, Cumhuriyetimizin kuruluşunda gösterilen cesaret ve fazileti kendimize ilke edinmiş bulunmaktayız.

Geçmişte olduğu gibi, bugün de aziz milletimizin bağımsızlığına ve ilelebet payidar kalacak olan Cumhuriyetimize göz dikmeye çalışacak olan hainler mevcuttur. Üniversitemiz ailesi olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsında ve milletimizin mevcut karakterinde bütünleşen milli mücadele ruhunu bugün de taşıyor ve Cumhuriyetimizi koruma sorumluluğunu kalbimizde yaşatıyoruz.

Bu düşüncelerle vefatının 79. Yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna hayatını hiçe sayan tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.

Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ
Kocaeli Üniversitesi Rektörü